В середу, 5 квітня 2017 року, всі співробітники Лабораторії антидопінгового контролю взяли учать в одноденному семінарі "Аналіз харчових продуктів".
Протягом семінару були розглянуті питання пробопідготовки та аналізу харчових продуктів. Учасники семінару ознайомилися із останніми здобутками в галузі твердофазної екстракції, дисперсіїної твердо-фазної екстракції (QUACHERS), рідинно-рідинної екстракції та рідинно-рідинної екстаркції на твердому носії.
Було показано про переваги використання в рідинній хроматографії колонок із поверхнево-пористогим сорбенту. Окремо було висвітлено переваги та недолікі різних типів капілярних колонок в газовій хроматографії.
В кінці семінару відбулося обговорення практичного використання останніх доягнень в області дисперсіїної твердо-фазної екстракції.